Home Winq

Winclove start gebruikersstudie naar het effect van probiotica op kwaliteit van leven.

Winclove Probiotics employees cheering the BCorp status.
Winclove Probiotics employees cheering the BCorp status.

Winclove start deze gebruikersstudie, de zogenaamde Winq studie (Winbiotic on Quality of Life), om te onderzoeken wat het effect van negen verschillende probiotica-producten op diverse indicaties is. Zoals: obstipatie, PDS, vaginale infecties, migraine, ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Doel is inzichtelijk te maken wat het effect van de inname van probiotica is op kwaliteit van leven van bepaalde patiëntgroepen.

Hoe kunt u patiënten laten meedoen?

  1. Contact met ons opnemen, waarna wij u persoonlijk informeren over de studie opzet (zie infographic), inclusiecriteria en aanmeldprocedure
  2. Includeren patienten: Tijdens uw reguliere consult kunt u uw patiënten informeren over de mogelijke vrijwillige deelname aan de studie.
  3. Inschrijving patienten via bestelformulier (zie infographic). Wanneer zij toestemming hebben gegeven, krijgen zij het probiotica-product voor hun indicatie gratis thuisgestuurd.
  4. Vervolgens vullen zij op verschillende momenten, bij de start en na 4 en 8 weken de vragenlijsten in op een app op hun mobiele telefoon.
  5. Na afloop krijgt iedere patiënt een analyse over het effect van deze probiotica op hun ziektesymptomen.
  6. Na de studie zal deze worden gepubliceerd.

Contact

Bent u enthousiast geworden of heeft u nog vragen?