13/07/22

Winclove draagt bij aan de ontwikkeling van een innovatieve onderzoeksmethode

Winclove Probiotics is er trots op als kennispartner deel te nemen aan een innovatief project; het zogenaamde INIMINI-project. INIMINI staat voor “immune- and microbiota-competent intestine-on-a-chip to study health promoting nutrition and drugs.” Dat wil zeggen dat we samen met diverse kennisinstituten, waaronder Wageningen University & Research, technologie-leveranciers, en voedings- en farmaceutische bedrijven, werken aan een revolutionaire onderzoeksmethode.

Geavanceerde ‘model-darm’

Het gaat om de ontwikkeling van chips met daarop menselijke darmcellen die de werking van de darm nauwkeurig kunnen nabootsen. Met behulp van deze hypermoderne ‘model-darm’ is het mogelijk om interacties tussen voedingsstoffen of medicatie en de darm nauwkeurig te bestuderen. Het model is zo levensecht dat ook de immuuncellen en de microbiota zijn geïntegreerd.

Alternatief voor dierproeven

De ‘model-darm’ biedt ongekende mogelijkheden voor de ontwikkeling van nieuwe voedings- en geneesmiddelen. Het streven is dat de in detail nagebootste darm het mogelijk maakt het effect van voedingsstoffen en medicatie te voorspellen. In feite is het een screeningsmodel dat bijdraagt aan een oplossing om dierproeven en dure humane studies in de toekomst te voorkomen.

Het INIMINI-project is een publiek-private samenwerking en wordt gefinancierd door diverse bedrijven, Health Holland, en de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) is sponsor. Winclove Probiotics levert de probiotica en de data uit klinisch onderzoek om de resultaten te valideren.

Interessante updates in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over ons, probiotica-gerelateerde onderzoeken & publicaties, relevante marktontwikkelingen en inspirerende artikelen.

Wellicht ook interessant

Nieuws02/04/24

Groundbreaking study reveals gut microbiota’s causal role in Alzheimer’s

Nieuws01/11/23

Promoting a healthy gut by influencing metabolic activity

Nieuws31/10/23

Winclove update on the annual ISAPP meeting

Verhoog kwaliteit van leven met Winclove Probiotics